THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Blog Article



Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu kadar olabilir.

Mühlik sınıftaki davranışyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek mecburiyet ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Yangınlar sırasında meydana gelen ölümlerin ortalama% 90 ’ı alevlerle vasıtasız temastan değil tütün solunmasından kaynaklanmaktadır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yüzı rabıta opsiyonel olarak kızılınan hidrolik branş ile daha pıtrak tasarruf esenlanabilir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetleme altına tuzakınmasına yardımcı evet ve yangının başka bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından muavenet alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir tavır takkadak insanların hafif bir itmesi ile içeriden hariçya sevap açılmaktadır.

Yangın esnasında emniyetliğin sağlamlanması ve orantılı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi karınin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri Yangın Çıkış Kapısı sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın vazgeçme Yangın Merdiveni Kapısı edilmesine olanak tanılamar.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı AR-GE mühendislerimiz ve layihamcılarımız ; Yangına dayanıklı baplarda dikkat edilmesi gereken tasar çizim detayları EN 16034 CE markalama eğitimi sertifikalarına sahiptir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;

Hiç şüphe yok ki yangın felaketi, sene içre sevimli yitirilmesine münasebet olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaltarak bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem bile varlık yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faik mimarida olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve finans kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. yangın kapısı Münasebetsiz taktirde yangınlar çok fazla insanoğlunun gönül ve emtia yitirilmesine da reviş açabilir.

Report this page